• Urheilutie 6D, 01370 Vantaa
  • 050 395 7171
  • Sähköposti: etunimi.sukunimi@emovet.fi

Säännölliset terveyskäynnit

Emovet-terveyskäynnit ovat vuoden mittaan säännöllisesti toistuvia tilakäyntejä, joiden rytmi on kirjattu terveyssuunnitelmaan. Terveyskäynnillä seurataan terveyssuunnitelmassa sovittujen tavoitteiden toteutumista ja tehdään tilanteen mukaiset muut toimenpiteet, kuten nupoutukset, lääkeluovutukset kirjanpitoineen ja vasikkatarkastukset.

Terveyskäynnit toteutetaan maitotiloilla 1–2 kk välein, isoilla tiloilla jopa kahden viikon välein. Käynnillä on usein oma erikoisteemansa (esim. utareterveys, sorkkaterveys tai vaikkapa tautisuojaus). Emotiloilla käymme yleensä kerran jokaisena vuodenaikana, vasikkakasvattamossa aina uuden vasikkaerän saavuttua.

Ota yhteyttä »

Hedelmällisyystarkastukset

Hyvä hedelmällisyys on lypsykarjan  ja emolehmäkarjan tuotannon kulmakivi.  Teemme tiineystarkastuksissa yhteistyötä Faba Osuuskunnan hedelmällisyysasiantuntijoiden kanssa, niin että tilalle saadaan kustannustehokas ja järkevä palvelukokonaisuus.

Eläinlääkäri tarvitaan aina hoitamaan ongelmalehmät ja etsimään ratkaisuja eläinlääkinnällisiin ongelmatilanteisiin. Eläinlääkäreillämme on käytössä ultraäänilaitteet kohdun ja munasarjojen tilan selvittämistä varten. Ultraäänilaitteen avulla tiineys on mahdollista havaita jo noin neljän viikon tiineysajan jälkeen.

Vasikkaneuvola

Nautatilan tulevaisuus on vasikoissa! Vasikan paras hoitaja on oma emä ja karjanhoitaja, mutta eläinlääkäriäkin tarvitaan. Käymme vasikkakasvattamossa aina uuden vasikkaerän saapuessa.

Terveydenhuoltokäynnin yhteydessä vasikkaerä tarkastetaan ja tehdään tarvittavat toimenpiteet:

  • Asianmukainen ja kivuton nupoutus
  • Rauhoitettujen vasikoiden keuhkot, nivelet ja navat tarkastetaan
  • Lehmäksi kasvatettavalla vasikan ylimääräiset vetimet poistetaan
  • Pikkuvasikkaa häiritsevät sairaudet diagnosoidaan ja hoidetaan ajoissa

Vasikkojen tarkastaminen on tärkeä osa nautatilan ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa!

Lääkeluovutus

Terveydenhuoltoeläinlääkäri voi sopimuksen mukaan luovuttaa eläinlääkkeitä varalle tilan käyttöön. Lääkeluovutustilalta vaaditaan hyvää lääkekirjanpitoa, jota seuraamme terveyskäyntien yhteydessä.

ALKIOTYÖ

Alkiohuuhtelu on tehokas tapa nopeuttaa karjan jalostusta ja saada karjan parhailta lehmiltä enemmän jälkeläisiä. 

Lue lisää